Barnemat:



Vår familie er veldig glad i vafler og selveste Vaffeldagen kan ikke gå ubemerket.
Til oss voksne og vår eldste på tre ble det grove vafler med potet og bacon, mens vår eldste fikk en litt annen variant med havremelk.
Her kommer oppskriften:

1 dl havremel
1 dl fibra fullkornshvetemel
1 ss smør usaltet
1 ts bakepulver
1 egg
2 dl havremelk Evt mme
1 banan

Jeg ønsket å unngå bruken av sukker så moste en banan oppi. Blandet alt det tørre først for deretter det resterende. Lot det svelle i ca 10 min før steking.

Dette gir ca 5 vaffel plater.


Pastagryte



Denne oppskriften baserer seg på en oppskrift jeg har funnet hos OdaHoy på en vanskelighetsskala fra 1 til 6 så faller denne på en 2.
Pasta og kjøttsaus (ca. 10 porsjoner)
1 pakke karbonadedeig uten salt og vann

2 gulrøtter, raspet
3 brokkolibuketter
1 rødløk
1/2 paprika
1 pakke ferske tomater (ca. 500 g)
2 ss tomatpuré
2 håndfuller fusili
2-3 fedd hvitløk

basilikum
sort pepper
oregano

Hakk tomater i biter. Kok karbonadedeig i hakket tomat, sammen med hvitløk, løk og paprika. La dette koke til du ser kjøttdeigen forandrer farge. Kok fusilien i usaltet vann. Ha i gulrot og brokkoli sammen med kjøttdeigen og la det putre til væskenivået synker og gryten er mer fast. Smak til med pepper, oregano og basilikum.
Dette gir ca 10 porsjoner på 100-150 ml.


Hjemmelagd vs butikk kjøpt

I hverdagen skal alt gå så fort.
Tidsklemma er ett kjent begrep, også i vårt hjem.
Måltider og spesielt middager er de som fort ikke får den tiden og oppmerksomheten de burde få.

Jeg er ingen kokk, aldri vært noen hobbykokk, man kan jeg bli det?

Da nr 2 kom til verden tenkte jeg at, nå skal jeg i hverfall gå inn for å få til mer hjemmelaget mat. 
Sist så må jeg ærlig innrømme at det ble mye middagsglass.
Tenkte at jeg skulle lage selv, fikk boken :
Lettlaget Barnemat av Margit Vea til jul,
av min kjære, men det hjalp dessverre ikke. 

Hva skal til denne gangen for at jeg skal få det til?

Nå har jeg prøvd søtpotetmos, blomkålmos, mangomos og gulrotmos og virkelig fått noen aha opplevelser.
Det er jo ikke så vanskelig!

Ikke tar det så lang tid heller

Og når man først lager mos så kan man lage ekstra og fryse ned så har man liggende til de dagene hvor tidsklemma virkelig tar overhånd.

Er du av den oppfatning jeg var - dette tar for lang tid, alt for tidkrevende - prøv! kanskje du vil få en ny spirit som jeg fikk!

Følg med fremover på denne siden så legger jeg ut mine siste prøvelser på kjøkkenet.



Mos av søtpotet

Vet du ikke forskjellen på søtpotet eller vanlig potet? 
Det gjorde ikke jeg heller før jeg googlet det opp. 

1 stk søtpotet holder til flere måltider. Skrell og kutt den opp i passende biter før den kokes i ca 10-15 minutter. Jeg liker å dampe grønnsaker så har gjort det samme her. Når tiden nærmer seg bruker jeg en gaffel for å kjenne etter om den begynner å bli myk nok og klar for å moses.
I starten skal de små bare ha smaksprøver så i mangel på vanlig isbitformer så tok jeg i bruk konfektformene våre og fylte mosen ned i disse før de fikk turen i fryseren,

 Etter en dag tok jeg du ut av fryseren.
Og her kommer det geniale ved bruk av silikon former - svært enkelt og ta ut!
Puttet alt i poser og 
VIPS
 så har minste frøken godsaker i fryseren.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar